Циркониеви фасети

Самочувствието на всеки зависи от белотата и красотата на неговата усмивка. Ако не харесвате какво виждате в огледалото, не бива да се примирявате с това. Модерната дентална медицина има щадящо и лесно решение за коригиране на разнообразни естетични несъвършенства чрез поставянето на циркониеви фасети. Те са много издръжливи, здрави и през годините не променят цвета си. Дебелината на тези циркониеви пластинки е между 0.3 и 1 милиметър, като те се поставят по специфичен начин и залепват на предната част на зъбите.

циркониеви фасети

Най-голямото преимущество на висококачествените циркониеви фасети е фактът, че от зъба се отнема минимално количество материал преди поставянето им и това прави този подход един от най-щадящите за коригиране на естетични проблеми. Изключително подходящи са за прикриване на дълбоки оцветявания, вследствие на прием на лекарства, дългогодишно пушене, умъртвяване на зъб и други, за корекция на дразнещи разстояния между зъбите, вродена емайлова хипоплазия, изтрити режещи ръбове на зъбите, нарушен размер и форма на зъбите, дефекти на емайла, патологична ерозия и много други.

Циркониеви фасети – лесен начин да върнете самочувствието си

Разликата между циркониевите фасети и останалите е, че те се изработват на машина за всеки индивидуален случай. На практика, така изцяло се съобразяват с размерите на зъбите и пропорциите на лицето и изглеждат изключително естествено. Разбира се, процесът по изработка е по-сложен и в този смисъл – по-скъп от другите варианти. Но резултатът е изключителен, затова ние от ПОПОВ ДЕНТ препоръчваме този метод за коригиране на неравности, оцветявания и други.

Не забравяйте, че това е минимално инвазивен способ за лечение, който Ви гарантира, че ще имате блестяща и бяла усмивка дълги години. Фасетите са 100% биопоносими, а зъбите, на които са поставени, остават естествени и на визия, и на допир. Не е необходима и допълнителна грижа за тях, достатъчно е да поддържате добра и редовна лична хигиена на устата.