Керамични фасети

Усмивката е първото нещо, което околните забелязват у Вас. Един от най-щадящите и успешни начини да накарате усмивката Ви да работи за Вас е поставянето на керамични фасети. Те се изработват от алуминиева, литиева и циркониева керамика. Тези материали са много устойчиви, здрави и не променят цвета си. Фасетите по същество са мънички керамични плочки, дебели между 0.3 и 0.7 милиметра, които се фиксират на предната повърхност на зъба.

керамични фасети

С тях се коригират разнообразие от проблеми – счупвания и фрактури, които не могат да бъдат поправени с поставяне на пломби, коригират разстояние между зъбите, изместена средна линия, несъвършена форма или разположение на зъбите, смяна на цвета на зъбите. Особено успешни са за заличаване на петна, които не могат да бъдат избелени – такива, получени от прием на антибиотици, оцветявания в следствие на пушене и други. Подходящи са при структурни нарушения на зъба като изтриване в областта на шийката, изтъркване на дъвкателната повърхност и т.н.

Керамични фасети – оптимално решение за Вашата усмивка

Основно преимущество на висококачествените керамични фасети е неинвазивността. Повърхността на зъба се изпилява минимално, а след това на него се фиксира плочката. Това гарантира дълготрайност на решението, поносимост на организма, щадящ подход към зъбната тъкан и не на последно място – резултатът е забележителен.
За да е оптимален естетичният ефект, обикновено фасетите се поставят на предните зъби, които се виждат най-много – най–добър ефект има от пети до пети зъб, по 10 фасети на горните и долните зъби. Така си гарантирате блестящ, еднакъв цвят на всички зъби и неустоима усмивка.

Керамичните фасети осигуряват хармоничен вид на зъбите, подобряване на формата и цвета им чрез минимална корекция. Те балансират усмивката, а чувствителността им не се променя. Не е необходима и допълнителна грижа, зъбите се третират, както всички останали – достатъчно е да поддържате добра устна хигиена.

Предимството на този способ за естетично лечение е, че фасетите не потъмняват с времето и запазват блестящия си цвят завинаги. Препоръчително е след поставяне на керамични конструкции (всички конструкции с керамично покритие или изцяло от керамика) протекция с шина за бруксизъм, която увеличава дълготрайността им.

Случай 1 – Керамични фасети с дебелина 0,5мм и смяна на цвят и форма

Професионални зъботехнически изделия и услуги
Потърсете ни

Разгледайте актуални цени на продуктите
Ценоразпис